Hoe huur je een goede opnamestudio?

Mixing studio

om voor de lastige onderdelen te zorgen. U vraagt zich misschien af hoe u een gespecialiseerde geluidsman kunt inhuren als u een eigen studio hebt. Er zijn verschillende manieren. Misschien is de beste manier zou zijn om uw muziek te krijgen om een ervaren team. Zij kunnen omgaan met alle technische aspecten om uw studio muziek.

Om dit nader toe te lichten: een opnamestudio muziek (de muziek die u hoort wanneer u de CD of MP3-speler aanzet) is een ontmoedigende en complexe materie. Een moeilijkheid is bijvoorbeeld om de exacte akkoordklank te krijgen die steevast gewenst is. Uw muziek kan bijvoorbeeld niet het juiste ritme hebben. Dit kan worden opgelost door de sessiezangers te coachen hoe ze moeten zingen. Vaak is dit een ontmoedigende en moeilijke klus, en je hebt op zijn minst twee of drie mensen nodig om dit goed te doen.

Een goede opnamestudio zal iemand hebben om dit te verzorgen, maar het nummer zal nog steeds vreemd klinken zonder enige vorm van coaching. Een goede opnamestudio zal iemand in dienst nemen die in staat is om iedereen daar goed te laten luisteren naar het begin en het einde van de muziek en dan de persoon aanbevelen die de final touch geeft om het hele stuk gepolijst te laten klinken. Dit kan een zanger, een pianist, of een gitarist zijn. Om het stuk perfect te laten klinken, is het het beste een specialist in te huren.

Een mengtechnicus

U moet een geluidstechnicus inhuren als u verwacht een goede mix te krijgen op de uiteindelijke opname. Een goede mix is absoluut noodzakelijk voor elk type van commerciële opname. Voor een goede mix ga je naar een mixing studio. Om ervoor te zorgen dat de muziek perfect klinkt, moet de technicus zijn ervaring gebruiken om de muziek te controleren. De muziek moet zo goed klinken als u wilt dat het klinkt.

Een goede technicus kan veranderingen aan uw muziek voorstellen terwijl u eraan werkt. Als u het eens bent met de technicus, zal hij uw muziek bekijken om er zeker van te zijn dat het een goede match is met het geluid dat u wilt creëren. Je muziek zal dan worden aangepast om in het stereo veld te passen op de manier zoals jij het wilt. Als je een goede mix hebt, stijgen je kansen om je muziek op de radio te laten horen.

Een mastering ingenieur

Je moet een mastering engineer inhuren als je wilt dat je muziek perfect klinkt. Een goede geluidstechnicus kan de verschillende frequenties die niet ideaal zijn in je muziek uitkiezen en ze zelfs versterken. Een goede engineer kan naar je muziek als geheel luisteren en bepalen of er frequenties ontbreken. De mastering engineer kan zelfs eventuele ongelukkige frequenties verwijderen die de muziek op een andere manier kunnen beïnvloeden.

Neem deze twee factoren mee in je beslissing bij het kiezen van een mastering engineer. Misschien vind je het moeilijk om te beslissen aan welke je de voorkeur geeft. Beide zijn echter even belangrijk. De muziek die je maakt klinkt misschien niet zo goed als je zou willen, maar je moet erop kunnen vertrouwen dat elke mastering engineer het kan herstellen naar zijn oude uitmuntendheid.

Lees meer

Recording studio