Hoe kiest u de juiste stof voor uw stof

Kleding drukkerij

Textieldruk is er in twee soorten. Bij eenmalige kleding drukkerij wordt het doek geverfd en wordt het ontwerp bedrukt met een unieke kleur die verschijnt wanneer de pers wordt verhit. Bij de andere vorm van textieldruk wordt het ontwerp met behulp van computers in een patroon gedrukt, een proces dat bekend staat als meerkleurendruk.

De eerste methode, bedrukken zonder verven, wordt hoofdzakelijk toegepast door kledingwinkels, modehuizen en borduurbedrijven. In deze bedrijfstakken wordt de rol van textielverven over het algemeen vervuld door verschillende confectiebedrijven. Deze laatste produceren verschillende kleuren met gebruikmaking van goedkoop materiaal. De kleuren variëren van heldere, levendige kleuren tot pasteltinten, die worden gebruikt naar gelang van de grillen van de modehuizen.

Bij meerkleurendruk op textiel wordt de stof bedrukt met een zeef met meerdere kleuren. Elke kleur wordt afzonderlijk gedrukt met behulp van gebogen geleiders op de stof voor een betere zichtbaarheid. Meerkleuren textielbedrukking wordt vooral toegepast in kledingwinkels en bij fabrikanten van stoffen. Verschillende delen van de stof worden bedrukt met behulp van verschillende kleuren.

De meerkleurendruk voor textiel produceert verschillende kleuren die afhankelijk zijn van de kleur van een bepaald kledingstuk. De achtergrondkleur wordt eerst gedrukt, gevolgd door de geselecteerde kleuren in ongelijke grootte, waarbij de afstand tussen de kleuren zo groot mogelijk wordt gehouden. Meerkleuren textielbedrukking kan ook op donker gekleurd textiel worden uitgevoerd. De kwaliteit van de kleuren is beter en spreekt de eindgebruikers meer aan.

Hoewel deze methode vooral door kledingzaken wordt toegepast, maken ook ontwerpers er gebruik van voor hun doeleinden. De potentiële vraag naar mode-kleding met multi-color opties heeft ontwerpers aangemoedigd om deze techniek te gebruiken. In kledingwinkels vindt men veelkleurige patronen van textielontwerpen, zorgvuldig verpakt in displays met als doel de klanten aan te trekken.

Het bedrukken van textiel is een van de nieuwste trends in de kledingwinkels geworden. Verschillende kledingwinkels kopen meerkleurige stoffen en creëren innovatieve ontwerpen. De meest populaire stof wordt gebruikt is katoen, zoals stof kleurstoffen zijn erg goedkoop en de kleurkwaliteit is uitzonderlijk goed. Rekening houdend met de vraag in het achterhoofd, heeft de verscheidenheid van de beschikbare stoffen bereikt nieuwe hoogten.

Er zijn een aantal online winkels die een breed scala van stoffen en multi color thematische patronen afgedrukt met behulp van op maat gemaakte dye sublimatie printers te bieden. Als u deze stoffen online koopt, kunt u groot formaat patronen krijgen tot 500b x 500b, met multi-color functionaliteit. De meeste van de online winkels bieden gratis verzending. De afmeting van de stof is 22 inch x 22 inch en mp-print specificatie is vereist voor kleinere bestellingen. De leverancier zou de juiste afmeting moeten verstrekken die voor u past of anders zult u de stofgrootte van de Matrijs moeten enig zijn en hen terugzenden. De leverancier levert samen met de specificatie van de meerkleurige textieldruk een gids met de verschillende inferieure en superieure afwerkingen.

U moet bepalen hoeveel stof u nodig hebt voordat u uw bedrijf naar een textielleverancier stuurt. Informatie over de kwaliteit en het soort stof dat u nodig hebt, moet met uw bestelling worden meegestuurd. U kunt patronen van de gewenste stof krijgen voor toekomstig gebruik of u kunt een stof kiezen die in verschillende kledingstijlen kan worden gebruikt. Als u kleinere hoeveelheden per eenheid nodig hebt, kunt u geld besparen door een stof te kiezen die stevig en duurzaam is voor kledingstukken die dagelijks moeten worden gebruikt.

Opgemerkt moet worden dat t-shirts van hoge kwaliteit altijd gemaakt worden door gevestigde drukkerijen die een goede reputatie hebben voor kwaliteit. U kunt gemakkelijk een leverancier vinden door een standaard zoekactie op internet te doen. U kunt vragen om monsters van het bedrijf om een idee te krijgen van de kwaliteit van hun t-shirts. Als u grote bestellingen plaatst zal de leverancier in staat zijn om de t-shirts tegen een kosteneffectief tarief te produceren. Goedkope t-shirts worden vaak bedrukt met sublimatie transfer technieken van mindere kwaliteit door minder ervaren leveranciers. Als aan de juiste specificaties is voldaan, wordt in de laatste fase van de proefdruk de uiteindelijke kwaliteitscontrole van de bedrukte kledingstukken uitgevoerd volgens de vastgestelde druknormen van het bedrijf. Alle bedrukte kledingstukken die de kwaliteitscontrole hebben doorstaan, worden naar de uiteindelijke snijder gestuurd om te worden geborduurd.

De drukkers moeten de juiste instellingen voor het sublimatieproces kunnen geven om de beste resultaten te verkrijgen. Er mag geen verandering optreden in het verfproces, zelfs niet wanneer de hoeveelheid wordt verhoogd. Indien de masters de temperatuur niet aankunnen wanneer de spinner in gebruik is of er dan negatieve temperatuurkenmerken optreden, moet de printer de warmte van de super kunnen regelen met behulp van een boosterpomp.