Omgaan met paniekaanvallen

Eerste hulp cursus

De precieze oorzaak van deze aandoening wordt niet goed begrepen, maar er zijn veel theorieën.

Hoewel traumatische gebeurtenissen uitzonderlijk pijnlijk zijn, zijn sommige oorzaken gemakkelijker te begrijpen. In een notendop is het de manier van de hersenen om zich te fixeren en te proberen een slechte hypothese te laten varen. Wanneer een persoon die zijn of haar leven een paar maanden geleden heeft geobsedeerd, orrote nooithid of shgatrosis (lelijke rollen), stopte met bijdragen en sociale interactie voor een tijdje, of buitensporig jittery of hyperactief was, leek alles in orde. Maar nu de angst de overhand heeft genomen, gebruiken de hersenen een strategie die soms “bevriezing” wordt genoemd, om te proberen te voorkomen dat de persoon onmiddellijk op zijn hoede is.

Een trauma kan optreden bij een plotse en intense schok, zoals een verwoestend ongeval of het verlies van een belangrijk persoon dan moet de persoon naar de eerste hulp. De exacte oorzaak van deze stoornis is door artsen niet gevonden, maar er zijn wel enkele factoren vastgesteld.

arianen die tijdens een operatie brandwonden hebben opgelopen, kunnen na bepaalde operaties paniekaanvallen krijgen, vooral als zij niet de tijd hebben kunnen nemen om onmiddellijk na het ongeval af te koelen.

Artsen zeggen ook dat sommige mensen moeite kunnen hebben om het geluid of de geur van een paniekaanval te herkennen en te beschrijven, omdat ze iets hebben meegemaakt dat zo op een paniekaanval lijkt dat ze zich niet meer kunnen herinneren hoe het begon. Andere symptomen zijn verpletterende hoofdpijn, licht gevoel in het hoofd bij het ontwaken, pijn op de borst, duizeligheid, rillingen, zweten, onvermogen om uit de slaap te ontwaken, en de adrenaline-aanval die binnen enkele minuten na het traumatische ongeval komt.

Omgaan met iemand die lijdt aan een paniekaanval maakt het omgaan met de dagelijkse stress van het leven uiterst moeilijk. Hier zijn enkele nuttige tips om u te helpen als u het bange type bent:

1. Blijf kalm. Iets anders doen kan de dingen erger maken. Onderzoekers hebben ontdekt dat patiënten in staat waren zichzelf te kalmeren in situaties waarin ze bang waren. bevroren, werden ze ingedeeld in de categorie van mensen die extrinsieke controle hadden. “Je hebt geen controle over de uitkomst van de ervaring, dus het is belangrijk dat je in staat bent deze correct te identificeren.”

2. Wees niet bang om vrijuit te spreken.

3. Probeer de oorzaak van de paniekaanval te achterhalen.

Een paar tips hier:

1. Vraag uw arts om u medicijnen voor te schrijven, als u niet weet wat de oorzaak is van de paniekaanval2. Vermijd het gebruik van alcohol, veel studies tonen aan dat mensen die drinken een veel ergere paniekaanval hebben. Blijf echter ook uit de buurt van stimulerende middelen3. Als u niet kunt slapen, ga dan langzaam terug naar bed4. Als u uw drang om te spreken niet kunt bedwingen, zeg het dan toch5. Als u zich opgesloten voelt, vlucht dan uit de situatie

verlamd, of misselijk, ga dan niet in een paniekaanval.

Het is moeilijk om paniekaanvallen te beschrijven. Om de mogelijke gevolgen ervan tot een minimum te beperken, moet u zich vertrouwd maken met de recente geschiedenis van paniekaanvallen, zodat u de mogelijke triggers kunt identificeren. Opmerking: uw ziekenhuis zou rapporten over paniekaanvallen moeten hebben opgesteld, zodat u daarnaar kunt verwijzen.

Wij streven naar het creëren van een oase van rust in ons leven voor onszelf en onze geliefden. Als u zich in de zeeën van deze stoornis bevindt, willen wij een nieuw perspectief in uw leven brengen. Dat is waarom wij de gratis, gegarandeerde klinische studies aanbieden om onze technieken en oplossingen te valideren. Als u niet in de tijdspanne bent of geen klinische studie hebt gevonden om de doeltreffendheid van onze therapieën te bevestigen, kunt u ons e-mailen of contact met ons opnemen.